Takfönster
– Fördelar och inspiration

Att sätta in takfönster är en toppenidé om du vill ha in mer ljus i ditt hem. Det är dessutom en väldigt snygg fönsterlösning som få ångrar i efterhand. Takfönster bidrar till att upplevelsen av rummet blir mycket större än med vanliga väggfönster, vilket alltid är välkommet. Det blir en helt annan rymd i hemmet. Takfönster sticker helt enkelt ut och ger hemmet liv.

4 fördelar med takfönster

Att sätta in takfönster är en dröm hos många personer. Förutsättningarna beror såklart på hemmets utformning, men kan du hitta en lösning lovar vi dig att du kommer bli nöjd.

1. Ljusinsläppet

Ljuset i ditt hem blir fantastiskt om du kan släppa in himlens strålar från taket. Med takfönster når solen långt in i ditt hem och du får ett naturligt ljusinsläpp från morgon till kväll.

2. Designen

Många designritade hus har stora takpartier med fönster upptill. Takfönster är en läcker lösning som imponerar på besökare som hälsar på i ditt hem.

3. Känslan

Personer som satt in takfönster lyfter ofta fram att känslan blir så mycket större med takfönster på plats. Det blir en luftigare känsla i rummet samt mer rymd och rörelse.

4. Vädra ditt hem

Om du öppnar både vägg- och takfönster blir det ett bra självdrag i hemmet vilket ger dig fräsch luft. Att skapa ett naturligt drag då och då gör gott för inomhusklimatet.

Få inspiration

Att börja kolla runt efter inspiration är alltid ett bra första steg. På Pinterest kan du kolla in massvis med eleganta designlösningar med takfönster som sätter igång tankeprocessen.