Vad är PVC-fönster?

PVC-fönster är vanligt i svenska hem. PVC är en plast som uppfanns i början av 1900-talet. Det är en förening av klor och eten som med hjälp av olika mjukgörare kan ge olika hårdhet och egenskaper. Här kan du läsa mer om ämnet PVC som är en förkortning på polyvinklorid. De första PVC-fönstren började tillverkas 1954 av företaget Trocal i Tyskland.

PVC-fönster har speciella egenskaper som skiljer dem från fönster av andra material.

  • Brandsäkert
  • Hållbart
  • Lång livslängd

3 fördelar med PVC-fönster

Det finns flera fördelar med att köpa PVC-fönster. Här kan du se tre fördelar som visar varför PVC-fönster är en bra idé.

1. Underhållsfritt

För dig som letar efter ett underhållningsfritt fönster är PVC-fönster något du bör satsa på. I motsats till träfönster behöver du inte slipa och måla om dessa fönster, vilket sparar dig många timmar i längden beroende på hur stort hus du har.

2. Priset

Om vi jämför PVC-fönster med träfönster är det en stor prisskillnad, PVC-fönstrena är klart billigare. Priserna varierar såklart beroende på leverantör och utformning, men i de allra flesta fall kommer du billigt undan med PVC-fönster.

3. Bra isolering

Vad många inte vet är att PVC-fönster fungerar som en bra isolering. De flesta PVC-fönster finns som både 2- och 3-glas och väljer du lågenergiglas i PVC-fönstret kan du tjäna in värmekostnader över tid.

Var kan jag köpa PVC-fönster?

Om du är ute efter PVC-fönster till ditt hus, arbetsplats eller sommarstuga rekommenderar vi att utforska utbudet hos en leverantör som har möjlighet att skräddarsy dina fönster efter dina önskemål. Då går inköpet av PVC-fönster smärtfritt. Menta Fönster har underhållsfria PVC-fönster för dig som planerar att byta ut dina fönster. De har satsat på energivänliga fönster som har modern design. Just att fönstren är energivänliga är något du inte kommer ångra i längden, då det sparar in dina uppvärmningskostnader på sikt.

Miljöpåverkan

EU-kommissionen har fastslagit att skadliga ämnen från produktionen av PVC-fönster är ”noterbart låga” så länge som fönstren återvinns efter användning.

Det är viktigt att inte PVC bränns – då är det miljöfarligt. Köp PVC-fönster som är tillverkade i EU för att säkerställa att produkterna följer den lagstiftning som ställs på nytillverkade varor.