Vad är floatglas och var kan du köpa floatglas?

Floatglas kallas ibland för ”vanligt glas” eller ”vanligt fönsterglas”. Det är ett transparent glas vilket innebär att det är idealiskt när en yta behöver klar genomsikt. Floatglaset är obearbetat men går att bearbeta med olika metoder i som är vanligt förekommande i glasbranschen.

Vad består floatglas av?

Floatglas tillverkas genom att glasmassan flyter på smält tenn, vilket skapar en plan yta. Den plana ytan ger i sin tur bra ljusegenskaper eftersom ljuset speglas med en vinkel över hela ytan. På grund av ljusinsläppet är floatglas populärt i fönster och växthus.

Var används floatglas?

Floatglaset har flera olika användningsområden. Här kommer de vanligaste:

  • Stora fönster
  • Akvarier
  • Växthus
  • Glasfasader
  • Bord

Vilka tjocklekar är vanliga?

Floatglas kan du få i allt från 2 mm till 19 mm. För fönster är 3 mm vanligast och för butiksfönster används ofta floatglas i tjockleken 6-8 mm. Ska du göra en bordskiva i floatglas brukar tjockleken vara minst 6 mm.

Köpa floatglas – vilka butiker har det?

Det finns flera ställen på nätet som erbjuder floatglas i olika tjocklekar. Här listas butiker som har prisvärt floatglas i bra kvalitet.

Glasexpress.se

Hos Glasexpress kan du klicka hem floatglas i följande tjocklek: 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 mm. Du har också stora möjligheter att få precis den bredd och höjd du är ute efter. De har dessutom fyra olika slipningsalternativ. Pris per kvadratmeter startar på 329 kr. Här kommer du till Glasexpressens utbud av floatglas.

Interglas.se

Interglas levererar floatglas till dig på nolltid. Produktionstiden är endast 1-2 dagar och tjockleken på glaset är 6 mm, vilket passar bra till exempelvis akvarier, större fönster och bordskivor. Priset är 329 kr per kvadratmeter. Beställ och läs mer hos Interglas.

Glasnet.nu

Glasnet skär till dina floatglas-önskemål helt enligt dina mått. Priset startar på 290 kr per kvadratmeter och finns i fem olika tjocklekar. Det finns också möjlighet att lägga till kantbearbetning. Läs mer hos Glasnet.nu.

Fler glastyper