Träfönster
– inred med gammal stil

Många föredrar träfönster då det ger ett välvårdat intryck. Med träfönster får du en personlig prägel på fönsterna och de mer tekniska bitarna som isolering och vädringsfunktioner uppfylls utan problem. Många fönsterspekulanter fastnar för just ”träkänslan” när de ser fönstren i verkligheten och tycker att materialet bidrar till en genuin känsla jämfört med plast.

4 fördelar med träfönster

Det är något visst med träfönster – kanske är det den klassiska känslan som gör att många till sist väljer denna variant? Det är inte bara känslan som bidrar till att träfönster är ett bra val.

1. Energieffektiva

Träfönster har bra isolerande egenskaper, så kallat u-värde. Om u-värdet är lågt visar det på bra isolerande egenskaper. Om du kollar runt på fönster kommer du märka att träfönsters u-värde är väldigt låga vilket visar att de är energieffektiva.

2. Imponerande livslängd

Träfönster håller länge. Trots att träfönster är utsatta för väder och vind dagarna i ända är livslängden lång, ofta upp emot 40 år. För att öka livslängden är det bra att underhålla fönstren då och då. Läs mer om underhåll av träfönster.

3. Designen

Trä är ett tidlöst material som aldrig dalar i popularitet. Det passar bra både i huset och för sommarstugan vilket vittnar om att designen går hem i både moderna och klassiska miljöer.

4. Vridbara

De flesta träfönster är nu för tiden vridbara vilket gör att de kan vridas runt sin egen axel. Det gör att du kommer åt med fönstertvätten inifrån vilket underlättar fönsterputsandet. Står du i valet och kvalet rekommenderar vi att du väljer träfönster med denna funktion.

Kolla in utbudet av träfönster

Om du bestämt dig för att kolla vidare på träfönster rekommenderar vi att du satsar på ett alternativ med 3-glas på varje träfönster, pris varierar men Menta Fönster har två prisvärda alternativ: ett vridbart och ett fast träfönster. Dessa träfönster har en lång livslängd och ett lågt u-värde, vilket visar att det är energieffektiva. Fönsterna har den där klassiska ”träkänslan” som många fönsterköpare efterfrågar.